Fatmir Terziu

image

“Është krim dashuria?!”

“Është krim dashuria?!” Drama nga Fatmir Terziu   Bota ende përballet me qenie me status të pjesshëm ose më të vogël hyjnor, që sillen të tilla, si një
Full story
image

Thellësi

                                  Thellësi Nga Fatmir Terziu   Në sytë e tu çikëverrat mbushin hapësirën e gjelbër si pllajat duken si yje të rëna nga qielli, spitullen qerpikët dhe qepallat, qëndisen faqëzat, zgunten majëzat,  nga ...
Full story
image

Dr Gordon Macdonald: “Shtetasit shqiptarë dhe vietnamezë mbeten viktimat më të shpeshta të raportuara të trafikimit të qenieve njerëzore në Britani të Madhe”

Dr Gordon Macdonald: “Shtetasit shqiptarë dhe vietnamezë mbeten viktimat më të shpeshta të raportuara të trafikimit të qenieve njerëzore në Britani të Madhe”     Dr Gordon Macdonald ...
Full story
image

Shqipëria: Komiteti kundër torturës arrin në përfundimin se trajtimi i personave të ndaluar nga policia është përmirësuar, por kushtet e pacientëve psikiatrikë të mjekësisë ligjore mbeten të papranueshme

  Komiteti i Këshillit të Evropës për Parandalimin e Torturës dhe Trajtimit ose Ndëshkimit Çnjerëzor ose Poshtërues (KPT) botoi sot raportin për vizitën e tij në ...
Full story
image

“Shkretëtirë harrimi”

Publikohet në Prishtinë, nga shtëpia botuese “FAIK KONICA” libri me poezi të zgjedhura nga krijimtaria poetike  e Agim Matos me titull “Shkretëtirë harrimi” Zgjedhja dhe parathënia ...
Full story
image

TRE DASMAT E MIA - PA DASËM…

TRE DASMAT E MIA - PA DASËM…( Një fustan nusërie rri ende bardhëdrithëruar në ëndrrat e mia…U veshtë lumturisht nga vajzat e kujtdo!)  Dasma Ishullore… Asaj tryeze, ...
Full story
image

U nda nga jeta në moshën 80-vjeçare Prof. Dr. Kolec Topalli

R E P U B L I K A E S H Q I P Ë R I S ËAKADEMIA E SHKENCAVEK R Y E ...
Full story
image

Ifulgjenca

                        Ifulgjenca (Ish Kryeministrit të Shqipërisë, djalit të patriotit Aqif Pashë Elbasanit, Ibrahim Biçaku)   Nga Fatmir Terziu   Kur ia vodhën shpirtin gjeti fshesën. Ndotja  mësynte deri tek bërrylat, pikonte ana materiale ...
Full story
image

BOHEMI I FUNDIT

                                  BOHEMI I FUNDIT Nga Agim Mato     “Ëndrra janë, edhe dalin, edhe s’dalin!”  thoshte Petroja, ai bohemi i fundit lëkurëzeshkët,  duke u vënë vulën bisedave   aty te limani i barkave të vogla ...
Full story
image

NJË FJALË TË MIRË PËR SHQIPËRINË …JU LUTEM…

NJË  FJALË TË MIRË PËR  SHQIPËRINË …JU LUTEM…   ( DREJTUAR TË GJITHË MËRGIMTARËVE SHQIPTARË KUDO QË JANË…DHE NË SE DO TË MË LEXOJNË)                                                                            NGA  KRISTO  ZHARKALLIU..       Dikur Shqipëria mbështetej tek mërgimtarët që e ...
Full story
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1