Navigate archive
first first July, 2019 first first
Su Mo Tu We Th Fr Sa
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Newsletter
Email:
Home | ANTOLOGJI

ANTOLOGJI

image

MBI DALLGËT E IKJES ’91. DIKU, ASKUND, GJITHËKUND…

GJELINA XHIKA – MBI DALLGËT E IKJES ’91. DIKU, ASKUND, GJITHËKUND… (fragment){ Kemi pas përdorur një shprehje metaforike: “ Të gjitha rrugët të çojnë në
Full story

- DRITA ÇOMO - VAJZA QË E QËNDISI DHIMBJEN…

image
- DRITA ÇOMO - VAJZA QË E QËNDISI DHIMBJEN…(19 mars 1958-19 shkurt1981)- VAJZA që e priti Vdekjen me dinjitet dhe e respektoi Poezinë, deri në ...
Full story

NË SA DJEPE PËRKUNDEN KUJTIMET E TUA…?

image
SHQIPE AZIZAJ TAKA - NË SA DJEPE PËRKUNDEN KUJTIMET E TUA…?-fragment-( Ku është foleza jote, Shqipe, ku…? Në Çamëri…? Në Elbasan…? Në Shkodër…? Në Fier (Levan)…? ...
Full story

FLUTURA AÇKA - PËRTEJ DHIMBJES…, MBETET GJITHÇKA…

image
-fragment- jo vetëm në vend të një homazhi…- • “Moj Kulla bukë dhënë, uratat ç’tu bënë nëmë…!”(popullore )• “Doje dritë, o diell, more Dritën time…” ( ...
Full story

POEZIA - E NUSËRUARA PA DHËNDËRR…

image
AJKUNA DAKLI dhe BORA ARLLATI - “The Second WALTZ”-POEZIA - E NUSËRUARA PA DHËNDËRR…-fragment-(Ajkuna – bijë dhe Bora – mbesë Elbasani. Njera në Kanada. Tjetra ...
Full story

Barkushet e një zemre, por me detaje poetike që bëjnë diferencën

image
{ *Barkushet e një zemre, por me detaje poetike që bëjnë diferencën* “Gjithçka që kam, gjithçka që s’kam, më je ti….”* Marjana-lulja “dorëzonje”…që duhet puthur ...
Full story

LIDA LAZAJ DHE PERLA

image
LIDA LAZAJ DHE PERLA – Nga Fjala te Fjala- 1 Qershori festa e tyre e përbashkët.“Rritmë gjyshe , të të ngjaj…!” - (…dhe i tha maji ...
Full story

E MËRGUARA E PAMUNGUAR

image
VALBONA BOZGO MUSAI – E MËRGUARA E PAMUNGUAR-fragment-{ Unë nuk marr përsipër të bëj analizë të mirëfilltë të krijimtarisë së poeteve nga Elbasani , por ...
Full story

“JABANXHIJA” SIVAJZA E ELBASANIT

image
  ELISABETA MYFTARI - “JABANXHIJA” SIVAJZA E ELBASANIT-fragment-Edhe pse e lindur dhe e rritur në Skrapar, fati e “fluturoi”, hershëm, atje ku , siç thonë, është ...
Full story

BIJË ELBASANI, NUSE GJAKOVE

image
MIGENA ARLLATI – BIJË ELBASANI, NUSE GJAKOVE(bija dhe nusja e dy qyteteve të një KOMBI.Një e lindi, e rriti, i dha “pajë” diturinë.Tjetra e priti ...
Full story
Log in
Featured author
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1