Newsletter
Email:
Poll: Fjala e Lire
Si ndiheni tek Fjala e Lire?
Home | ANTOLOGJI | Fytyrën nga brigjet e tokës sime

Fytyrën nga brigjet e tokës sime

Font size: Decrease font Enlarge font
image Milianov Kallupi nga e majta

Fytyrën nga brigjet e tokës sime

Në përkujtim të poetit Milianov Kallupi

 

Arbëreshët e Italisë kur u lind fëmija, e kanë bërë zakon që t’ia kthejnë fytyrën nga Shqipëria, nga dheu i të parëve.

 

 

Ja, linde dhe një fëmijë me sy të bukur,

Fytyrën – nga brigjet e tokës në male,

Në këtë veprim kaq të thjeshtë në të dukur,

Ka lule e det dhe dashuri të madhe!

(Milianov Kallupi)

 

(Poezia është botuar në “Elbasani Almanak 2 në vitin 1982. Në këtë vëllim kanë botuar Skënder Tapia, Beatriçe Balliçi, Sofokli Duka, Behxhet Çerma, Nexhip Ejupi, Bardhyl Ajazi, Ismail Godo, Dritan Çerma, Odhise Grillo, Astrit Bishqemi etj.)

Comments (1 posted):

Sotir Athanasi on 21/06/2017 17:33:57
avatar
z.TERZIU,
Me këto katër vargje nga M.Kallupi, më sjell në kujtesë dekada vite të shkuara, kur ndërtonim metalurgjikun dhe unë, çoku shkruaja ndonjë skicë, a tregim të shkurtër në gazetën SHKUMBINI. Aty e kam njohur edhe poetin e talentuar ushtarak që, siç më ngjan, është shuar dhe ka marrë udhën e Qiellit. Por poezia e tij me vargun e rimuar, më ka mbetur në mëndje.
z.M.Pupuleku që drejtonte atë gazetë, ma kishte prezantuar dhe ne ishim miq të mirë.
U përlota kur e pashënë foton Tuaj të përbashkët.
S.Athanasi!
Athinë,
21, Qershor,2017

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1