Newsletter
Email:
Poll: Letërsia
Cili është lloji juaj i preferuar i letërsisë?
Home | ANTOLOGJI | Gjeneza e Dhëmbëve

Gjeneza e Dhëmbëve

Font size: Decrease font Enlarge font

Sigitas Parulskis (i lindur më 10 shkurt 1965 në Obeliai, Rokiskis) është një poet, eseist, dramaturg dhe recensues nga Lituania. Në vitin 1990 ai u diplomua nga Universiteti i Vilnius, ku ai ka studiuar gjuhë dhe letërsi Lituanisht. Ai ka shkruar për revista të ndryshme dhe gazeta në Lituani. Përveç shkrimeve të tij, Parulskis mban ligjërata në shkrim kreativ në Universitetin Vilnius dhe shkruan artikuj për gazeta të ndryshme, revistat dhe faqet e internetit në internet.

 

Gjeneza e Dhëmbëve

Nga Sigitas Parulskis

 

Babai, ashtu si Perëndia, vjen

nëpër fusha, gris këpucët

toka, Biri im, thotë ai

Ne e shkelim dhe e shkelim,

gjaku rrjedh, ne fshijmë djersën

ne kemi mbjellë fasule.

Një pemë u rrit dhe ende rritet

dru, Oh dhe në atë pemë

u ul Nëna jote

Babai e ngriti menjëherë Nënën

nga pema dhe

më ngriti mua lart.

Toka u shfry

zemëruar, ajo filloi të gjuaj të birin

dhe pema u këput

Babai si Perëndia bërtiti

pema ka rënë poshtë, Nëna

mbështolli pemën

Nëna rendi, dhe rendi dhe iku

Babai e flakërroi pemën larg

mes fushave djerr...

Unë ulem mbi një cung si patkua kali

dhëmbët e mi bien jashtë

Unë do të mbjell dhëmbët e mi...

Përktheu: Dr Fatmir Terziu

Email: terziu@gmail.com

 

 

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1