Newsletter
Email:
Poll: Fjala e Lire
Si ndiheni tek Fjala e Lire?
Home | ACPE | Dr Fatmir Terziu studime, botoi "Create Media" 2017 ...

Dr Fatmir Terziu studime, botoi "Create Media" 2017 ...

Font size: Decrease font Enlarge font
image Dr Fatmir Terziu studime, botoi "Create Media" 2017 ...

Fatmir Terziu studime, botoi "Create Media" 2017 ...

 

Unë dyshoj se të gjithë e dinë hapësirën, që vetë hapësira i mban, por nuk e kanë të qartë se vetë hapësira e tyre është ajo që i ngjesh dhe i ngushton në hapin e hapjes së vetes tek hapësira. Deri tani thuhet pak se termi “hapësirë” është problematik. Vetë krijuesit e qasin si arsye, si faktor, por kur ngrihet faktori problematik, sidomos ata që kanë krijuar në dy hapësira kohore, (faktorizuese ose jo) diktohen nga morali, nga vetë didaktika. Ata japin një shkëndijëz, atë shkëndijëz letrare si një e shtënë... paralajmëruese.

Comments (4 posted):

vilhelme vrana haxhiraj on 16/03/2017 16:10:28
avatar
Dr.Fatmir, urime për librin! Padyshim kur bëhet fjalë për botim studimesh, mendja ndal për të gjetur atë vlerë magjike të hulumtimeve të evidentuar me mund në fusha të ndryshme,si: në letërsi,gjuhësi,histori,filozofi, sociologji, kulturë,ekonomi,arkeologji etje. Kurse optika mundohet të kap si në hapësirë,edhe në kohë, gjithëpërfshirjen e këtyre vlerave, që shpesh janë varrosur apo harruar dhe studuiuesi i ringjall me një dashuri të veçantë dhe me një këndvështrim të ri.Tek lexuesi i çdo niveli,ato vijnë të rilindura për ta nisur jetën aty ku u kishte ngelur.
Urime dhe penë të artë për vlerat që jepni!
Vilhelme
Vlorë-16-3-2017
Armela Hysi on 17/03/2017 07:25:25
avatar
Urime dhe fluturim të mbarë!
Grishja filozofike që paraqitet në këtë prezantim, fakton një perceptim filozofik shumë planësh dhe padyshim intersant.
Suksese të mëtejshme në të gjitha drejtimet! Respekt!
S.Athanasi on 17/03/2017 10:50:49
avatar
z.Dr.Terziu, përshëndetje!
I gjithë përkufizimi mbi hapsirën, vëndin, largësinë, a boshllëkun I përmbledhur kaq filozofik lë ku e ku mënjanë kuriozitetin për t'a patur në dorë këtë libë dhe nxjerr në pah, domosdoshmërinë e studimit. Unë që, kam hequr dorë nga leximet e librave për shkak të gërmave të vogla, kam paturpsinë T'ua kërkoj atë të m'a dërgoni në PDF. Këtu Izmadhoj shkronjat në masën që e kërkon vështrimi im . Bashkohem me zonjat tona shkrimtare: Vivra dhe Armela në urimin e penës së artë dhe kënaqësinë e fluturimt të mbarë për librin.
S.Athanasi,
Gjenevë, 17, Mars, 2017!
Zeqir Lushaj on 17/03/2017 19:19:39
avatar
Fatmir Terziu nje minierë krijuese me gjetje te nje-pas-njeshme cilesore dhe bashk-kohore.
Urime te sinqerta.

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
5.00
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1