Newsletter
Email:
Poll: Fjala e Lire
Si ndiheni tek Fjala e Lire?
Home | ACPE | Gëzuar miq dhe kolegë 3 Marsin: Dita Botërore e Shkrimtarëve

Gëzuar miq dhe kolegë 3 Marsin: Dita Botërore e Shkrimtarëve

Font size: Decrease font Enlarge font
image Gëzuar miq dhe kolegë 3 Marsin: Dita Botërore e Shkrimtarëve

Gëzuar miq dhe kolegë 3 Marsin: Dita Botërore e Shkrimtarëve

 

Dita Botërore e Shkrimtarëve festohet çdo vit më 3 mars që nga viti 1986. Ajo është themeluar nga Kongresi ndërkombëtar i PEN Club. PEN Club International është një shoqatë në të gjithë botën e shkrimtarëve të themeluar në Londër në vitin 1921, për të promovuar miqësinë dhe mbështetjen intelektuale në mesin e shkrimtarëve nga të gjitha qoshet e botës. Emri për organizimin u krijua nga letra e parë e fjalëve “poetëve, eseistëve dhe romancierëve”, por në të vërtetë ajo përfshin shkrimtarë nga të gjitha format e letërsisë, duke përfshirë gazetarët dhe historianët.

Comments (0 posted):

Post your comment comment

Please enter the code you see in the image:

  • email Email to a friend
  • print Print version
  • Plain text Plain text
Rate this article
0
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1
...
Powered by Vivvo CMS v4.1.5.1